<h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Φέτα

Παραγωγή και εμπόριο φέτας Άργος
Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
 

Όλα μας τα προϊόντα παράγονται από γνήσιο ελληνικό γάλα, ενώ αποφεύγουμε αυστηρά τη χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών. Το γάλα της τυροκόμησης παράγεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή μας, δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλοι ρυπαντές.

Η φέτα είναι ένα από τα λευκά τυριά που βρίσκεται σε κάθε Ελληνικό τραπέζι καθημερινά, συνδυάζετε σχεδόν με όλα τα φαγητά και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους εάν δεν περιλαμβάνει φέτα για συνοδευτικό. Είναι δημοφιλές συστατικό σε πολλές σαλάτες, σε πίτες και σε διάφορες μεσογειακές συνταγές. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε σκέτη, με λάδι και ρίγανη ή δοκιμάστε τη σε σαλάτες, πίτες, ομελέτες κ.α. 

 
Η φέτα όμως δεν είναι μόνο στην Ελλάδα τόσο δημοφιλής, πολλοί άνθρωποι του εξωτερικού αγαπούν την φέτα και την αναζητούν, είναι ένα από τα προϊόντα που η χώρα μας είναι γνωστή στο εξωτερικό. 
 
Παραδοσιακά η φέτα δημιουργείται από πρόβειο ή αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα.
 
Χαρακτηριστικά - Τροφική αξία 
Η φέτα έχει καθαρό λευκό χρώμα, μαλακή υφή και μια ελαφρά αλμυρή γεύση η οποία ταιριάζει απόλυτα σε πολλές συνταγές φαγητών όπως επίσης συνοδεύει και σαλάτες. Πρόκειται για μία τροφή ισορροπημένη, με πρωτεΐνες, λίπος, βιταμίνες, νερό και άλατα, όλα εξαιρετικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
100 γρ Φέτας περιέχουν:
> 250 Θερμίδες, kcal
> 56,5 g Νερό
15,6 g Πρωτεΐνη
20,2 g Ολικά Λιπίδια
13,7 g Κορεσμένα Λιπαρά Οξέα
4,1 g Μονοακόρεστα
0,6 g Πολυακόρεστα
360 mg Ασβέστιο, Ca
0,4 μg Βιταμίνη D
20 mg Μαγνήσιο, Mg
280 mg Φώσφορο, P
95 mg Κάλιο, K
1440 mg Νάτριο, Na
70 mg Χοληστερόλη, Chol
 
 
Στάδια παραγωγής φέτας
 
Στάδιο 1: Συλλέγουμε το γάλα και το διατηρούμε σε θερμοκρασία 2 °C για δύο μέρες μέχρι να τυροκομηθεί. 
 
Στάδιο 2: Καθαρισμός, φιλτράρισμα και τυποποίηση του γάλατος
 
Στάδιο 3: Παστερίωση του γάλατος.
 
Στάδιο 4: Πήξει του γάλατος για να γίνει  τυρί. 
 
Στάδιο 5: Προσθήκη πυτιάς και αφού πήξει, κόβουμε το τυρόπηγμα. Έπειτα την τοποθετούμε  σε καλούπια ώστε να πάρει σχήμα και να στραγγίσει τα υγρά του. Αργότερα την αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και μετά από λίγες ώρες υφίσταται και το υγρό αλάτισμα μπαίνοντας σε άλμη.
 
Στάδιο 6: Ωρίμανση στο ωριμαντήριο για 10 περίπου ημέρες στους 18 °C. Έπιτα την μεταφέρουμε σε ψυγεία όπου θα παραμείνει για άλλες 50 ημέρες στους 2 °C. Συνολικά η ωρίμανση της φέτας διαρκεί 60 ημέρες.
 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

ΜΥΤΙΚΑΣ ΧΟΥΝΗΣ, Άργος 21200 / Αργολίδα
Τηλ: 2751061608, 2751063417 Φαξ: 2751025696 Κιν: 6937175991